20. Bronnen

Dze bloemlezing werd verzameld en van een inleiding voorzien door Marlies ter Borg en Karima Bisschop. zie
KORAN EN BIJBEL IN VERHALEN

Deze Bloemlezing werd in 2007 on line gezet door de IKON samen met de Wereldomroep
PROJECT 'BIJBEL EN KORAN': IKON EN WERELDOMROEP
GEPUBLICEERD OP 5 DECEMBER 2007
De IKON en Radio Nederland Wereldomroep bundelen hun krachten voor het internationale project 'Bijbel en Koran'. Het project is van start gegaan met de verschijning het boek 'Koran en Bijbel in verhalen' bij Uitgeverij Unieboek. Kern van het project is een website, www.bijbelenkoran.nl op 6 december 2007 gelanceerd.

De omroepen willen met het project de dialoog tussen christenen en moslims bevorderen, in Nederland en wereldwijd. Het boek 'Koran en Bijbel in verhalen' bevat een bloemlezing van verhalen die zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomen, waaronder het verhaal van de Schepping, Adam en Eva, de Ark van Noach/Noeh en de geboorte van Jezus/Isa. De verhalen zijn voorzien van een korte inleiding. Het boek is geschreven door filosofe Marlies ter Borg en Karima Bisschop (webmaster van Moslima.nl), in samenwerking met godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON en diverse theologen.

Aartsbisschop Joris is bij de presentatie in het Mediapark te Hilversum om 11.00 uur aanwezig.

Bron: IKON
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 5 december 2007
Dankbaar gebruik is gemaakt -met via de IKON verkregen toestemming -
van

De Koran, een weergave van de betekenis van de Arabische tekst in het Nederlands door Fred Leemhuis, Unieboek/Spectrum 1989, 2007

De Nieuwe Bijbelvertaling. Nederlands Bijbelgenootschap,Heerenveen, 2004

verantwoording van gebruikte beelden moet nog ingevuld worden