Gongslag door zoon bankier van het verzet

Op 16 september 2019, sloeg Aad, zoon van Walraven van Hall, de bankier van het verzet, op de gong om de beursdag te openen.
Met zijn broer Gijs heeft Wally een half miljard euro in het geheim bijeengebracht tijdens de Nazi bezetting. Dit geld werd gedistribueerd naar 150.000 noodlijdende personen over het hele land door koeriersters op de fiets.
De noodlijdende gezinnen waren: Gezinnen wiens kostwinner bij de Nazi bezetting buiten gaats was en gingen zeilen voor de Britse Regering. De Nazi's zetten de betaling van hun lonen stop. Ondergedoken Joden. Mannen die de Arbeitseinsatz, het werken in de Duitse oorlogsindustrie weigerden. Gijs en Wally steunden verschillende verzetskranten. Tenslotte steunden zij 30.000 gezinnen van de NS die 7 maanden gestaakt hebben.
In deze gigantische operatie werden Gijs en Wally geholpen door verschillende banken en de voorzitter van de Amsterdamse aandelen beurs.
Het is symbolisch dat de Vereniging van Nederlandse Banken 10.000 euro beschikbaar stelt om het verhaal van Gijs en Wally in graniet vast te leggen. Locatie Basisschool SAB. Kunstenaar Frans van der Ven.
Tekenend is ook dat Maurice van Tilburg, CEO van Euronext de eerste VIP donateur is. Hij zorgt voor de sokkel waardoor het beeld van Gijs en Wally, in de tuin van de Zonnehof, wordt opgetild.

DONATIES .... NL16 RABO 0149 5803 63
tnv mla ter borg-neervoort
marliesterborg@gmail.com